Omgeving

Omgeving

U kunt de bergen ingaan, door leuke oude stadjes slenteren, één van de autoroutes rijden, wijnhuizen bezoeken, een flinke wandeltocht maken, inkopen doen op een gezellige weekmarkt, naar de kust etc. Sportievelingen kunnen meteen vanuit de vakantiewoning starten met wandelen, fietsen of mountainbiken. Voor cultuurliefhebbers zijn er in de omgeving veel kastelen, zoals in de Katharenstreek, oude forten o.a. Villefranche de Conflent, dat behoort tot 1 van “les plus beaux villages de France” , kloosters en abdijen.

 

Op 12 km ligt Ceret, een oud stadje bekend om het Musée d’Art Moderne (o.a. werken van Picasso) en typisch Catalaanse feesten. Op zaterdag is er een gezellige weekmarkt. Aan de kust zijn Banyuls-sur-Mer en Collioure grote trekpleisters. Beide plaatsen hebben een eigen appellation d’origine contrôlée voor interessante en vrij zeldzame wijnen. Wie van lekkere wijn houdt, wordt hier verwend. Strandliefhebbers gaan naar St. Cypriën of Argeles-Plage met z’n 7 km lang zandstrand. Net over de grens in Spanje ligt Figueres met het beroemde Dalí Theater Museum en de badplaatsen Cadaqués en Port Lligat, eveneens bekend om z’n vele Dalí herinneringen.

Stedentip: een dagtocht naar Barcelona (2 uur), Girona (1 uur) of Perpignan (30 minuten).
Ook de Costa Brava heeft naast de bekende badplaatsen een prachtig achterland met mooie oude dorpjes. Wintersportmogelijkheden (o.a. skiën en langlaufen) in Font-Romeu (Pyrénées 2000), Les Angles of Andorra.

In beide appartementen vindt u een informatie map met leuke tips, ideeën, routes en kaarten. Wij helpen u graag op weg!